Fjæsingen landes dagligt på de danske fiskeauktioner. Vi sorterer den i to størrelser, og skærer gerne i filet. Den er giftig, og det gør ondt, hvis du prikker dig på en af dens giftpigge.
Havkatten er en absolut grim, men meget velsmagende. Den fanges som bifangst i trawl, og landes på de danske auktioner, hvorfra vi køber den og leverer den hel, flået eller i filet.
Kaldes også koteletfisk, og findes også i en plettet variant, som
Hornfisken er let genkendelig med sin meget aflange og slanke krop, hvor over- og underkæber ender i et spidst næb. Fisken er sølvfarvet og skinner perlemorsagtigt på siderne. Det halvfede kød er bedst i april og august-september.
Hvillingen er en torskefisk og kendetegnet ved sit overbid og den sorte plet på siden, der hvor brystfinnen fæstner, samt de sølvglinsende sider. Den fiskes fra toppen af Atlanten og ned til Portugal samt i den vestlige Østersø. Sæsonen løber hen over efteråret.
Knurhanen kan være rød og grå, men begge arter kendetegnes ved at være dækket af et benpanser. Den findes i de vestlige danske farvande og en smule ind i Kattegat. Fisken er fyldt af ben, derfor er kødudbyttet ikke stort, men til gengæld er det særdeles velsmagende, især i sommermånederne.
Kulleren er en torskefisk. Den har overbid, skægtråd og en gråbrun farve over ryggen mens siderne er sølvgrå, men dens mest markante kendetegn er en mørk plet over brystfinnen. I Danmark fanges kulleren i Nordsøen, Skagerak og Kattegat. Sæsonen løber året rundt, mens spisekvaliteten topper over efteråret.
Kulmulen er en rovfisk med spidse tænder, som lever af mindre fisk som bl.a. sild og brisling. Den fanges i alle danske farvande, og er i sæson året rundt. Kødet er hvidt og en anelse løst indtil det bliver tilberedt.
En lang, rund og næsten åleagtig form kendetegner langen, så den næsten ligner en kombination af en torsk og en ål. Kødet er hvidt, magert og er fast i strukturen. Fisken er i sæson året rundt, mens smagen topper i efterårs- og vintermånederne.
Den slanke og torpedoformede stimefisk har en blågrøn farve med uregelmæssige bånd i mønster over ryggen. Makrellen er udbredt fra det nordlige Norge og ned mod det nordlige Afrika, og i Danmark findes den i alle farvande. Makrellen er i sæson hele året, men den er fedest i sensommeren og starten af efteråret.
En mørk og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Ryggen er meget mørk, næsten sort, med et blåligt skær. Mørksejen lever i den nordlige Atlant og i de skandinaviske ydre farvande, dvs. ikke i Skagerak og Østersøen. Sæsonen løber året rundt, mens spisekvaliteten topper i andet halvår.
Rødfisken er letgenkendelig og ligner en aborre på selve kropsformen. Den er kraftig orangerød, har store, ru skæl og så har den skarpe pigge, som man kan stikke sig på. Den lever i kolde og dybe farvande, dvs. primært i Nordatlanten. Fordi den lever dybt, vil øjne og tunge ofte blive presset udad, når den kommer op i vores atmosfæretryk. Kødet er magert, fast og flaget, og det smager sødt.
Sandarten er en rovfisk, som kendes ved dens lange slanke form, den grågrønne farve og dens sortplettede ryg- og halefinner. Sædvanligvis er sandarten en ferskvandsfisk, men den findes også i Østersøen. Den er i sæson året rundt.
Silden er en sølvskinnende stimefisk og med kroppen dækket af store skæl. Den lever i stimer ned til 250 meters dybde og er udbredt i hele den nordlige del af Atlanten, Nørsøen og i den indre Østersø. Sæsonen løber året rundt, men spisekvaliteten svinger meget. Silden er fedest og har mest smag om efteråret.
Ålen er lang, slimet, muskuløs og den ligner en slange. Den har et lille underbid og skarpe tænder. Ålen har været ramt af faldende bestand i mange år, og i dag er næsten alle ål i handlen opdrættet. Kødet er fast og med højt fedtindhold.
Stenbideren er en fisk med en meget aparte kropsform. Den er i sæson januar til maj, hvor også stenbiderens rogn spises som en delikatesse. Selve fiskens kød er fedt i smagen og hvidt, geléagtigt og vandholdigt.
Torsken har overbid, kraftig skægtryk og er gråbrun eller grågrøn med markante brune, gule eller rødlige pletter. Torsken har enorm betydning for fiskeriet, og den fanges i alle danske farvande. Den er i sæson året rundt, men spisekvaliteten er bedst fra september til februar.